Logo Institut Baix Camp
       facebook  Instagram  TikTokpetita     lloro20px
       coeducat el club del sieirobotica assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

Ens unim al 25N, dia contra la violència de gènere. Junts i juntes, eduquem per un món lliure de violència

IMG 6289Des de la coordinació de igualtat de gènere del nostre centre s'han organitzat moltes activitats per commemorar el 25N. Aquest dia celebrem el dia contra la violència envers les dones. Aquest fet, per desgràcia, no passa un sol dia, sinó que es troba present a la nostra societat en diferents graus de intensitat i de manera coninuada. L'educació dels joves té un paper clau en l'erradicació d'aquesta xacra i per aquest motiu cada any ens unim, especialment aquest dia per mostrar el nostre rebuig cap a cap tipus de violència i aquest dia en concret, en contra les dones. Aquí podeu veure el recull d'activitats que s'han dut a terme aquesta setmana:

• Activitat 1. Fotografia del personal de l’INS Baix Camp. El divendres 24 de novembre a les 10:35 farem una foto per dir NO A LA VIOLÈNCIA a les escales de l’entrada.
• Activitat 2. Llaç lila pel personal del centre. El divendres 24 de novembre a la sala de professorat tindreu una caixa amb llaços lila que us podeu posar per unir-vos a la no violència de gènere.
• Activitat 3. Mural que no et tallin les ales. El departament de plàstica junt amb l’alumnat de 2 i 4 d’ESO ha creat un mural de grans dimensions titulat. "Que no et tallin les ales" d’uns 3 metres d’ample per 1’5 d’alt on hi han representades unes ales de color lila. Simbolitzant un nou començament per a les dones que superen un estat de vulnerabilitat. Cada ploma de les ales l'ha acolorit l’alumnat de 2 i 4 ESO i algunes contenen un missatge de sensibilització contra la violència de gènere. El mural romandrà exposat a la cartellera de davant de la sala de professors (a manera de photocall) de manera que qualsevol persona que passi pel passadís es podrà fer una fotografia de record davant de les ales. També convidem a tot l’alumnat, professorat i personal del centre a fotografiar-se i compartir aquestes imatges en xarxes socials amb l’etiqueta #25Ninsbaixcamp. El mateix divendres dia 24 de novembre a les 10:45 es faran fotografies per publicar a la TV del vestíbul.
• Activitat 4. L’alumnat d’Activitats comercials elabora etiquetes contra la violència de gènere que serviran per fer la fotografia principal.
• Activitat 5 . Tutoria. S’ha elaborat una sessió de tutoria per treballar el 25N que tots els tutors i tutores poden desenvolupar al seu grup.
• Activitat 6. Els referents d’igualtat han elaborat pancartes i les exposaran la setmana del 27 de novembre. També han elaborat un manifest que llegiran a 4 d’ESO i ho penjarem en un podcast.
• Activitat 7. Durant les següents setmanes podreu veure projectat a la TV de vestíbul totes les fotos i actuacions fetes per aquest dia.

L’alumnat de l’Institut Baix Camp organitza una venda solidària per col·laborar amb La Marató 2023

Lalumnat de 1r 2n i 3r ESO INS Baix Camp Projectes Globalitzadors‘Dona-li una altra vida’, un projecte sobre sostenibilitat als carrers de Reus. El dimarts 21, dimecres 22 i dijous 23 de novembre l’alumnat de l’Institut Baix Camp estarà distribuït en diferents punts del centre de Reus per presentar un projecte elaborat aquest trimestre sobre impacte ambiental i sostenibilitat. Durant aquests dies es podran trobar diversos punts d’informació i parades de venda on es podran adquirir de forma solidària els productes finals del projecte, elaborats per ells mateixos, per col·laborar amb la causa de La Marató 2023: salut sexual i reproductiva. 

L’alumnat ha realitzat Boc’n’rolls, tote bags i recipients d’emmagatzematge amb material reciclat. Es tracta d’una pràctica de millora per ser més sostenibles reutilitzant productes d’ús quotidià. Aquesta activitat forma part del projecte ‘Dona-li una altra vida’ que pretén conscienciar a tota la comunitat educativa sobre la importància d’un consum responsable des de tots els àmbits de la vida quotidiana. L’alumnat ha analitzat tot el procés d’elaboració de productes d'ús diari, així com els residus que generen. Per reduir l'impacte ambiental, han buscat com donar-li una segona vida a diversos materials del dia a dia. 

Premsa: Diari de Tarragona

L'alumnat amb millor expedient de la promoció 21-23 de Màrqueting i Administració premiat pel Centre de Lectura

WhatsApp Image 2023 11 20 at 13.51.10 1El dijous 16 de novembre, els millors expedients de la promoció 21-23 dels CFGS de Màrqueting i Publicitat (Arnau Llop-9'12), Administració i Finances (Olga Mateo-9'04) i Assistència a la Direcció (Judith Pallejà-8'56) van rebre la beca de l'extinta fundació Coll-Urgellès gestionada ara des del Centre de Lectura de Reus. Aquestes beques fa anys que premien l'excel·lència del nostre alumnat de cicles formatius professionals superiors de les famílies de Comercial i Administratiu, i són un al·licient més per tal que l'alumnat assoleixi els millors resultats. Moltes felicitats als premiats!! 

L’INS Baix Camp promou l’emprenedoria de la dona

Cartell 19 11 DonaEmprenedoraEl 19 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Dona Emprenedora, instaurat el 2014 per les Nacions Unides per visibilitzar les dones, promoure l'empoderament femení i lluitar contra la desigualtat de gènere. Aquest dia busca sensibilitzar la societat sobre els obstacles en l'entorn empresarial i financer per a les dones emprenedores, promoure la igualtat de gènere i destacar la capacitat de les dones per perseguir els seus somnis i projectes. L’institut Baix Camp aquest dia el divendres 17 amb tallers i formacions per a l’alumnat de tots els nivells educatius: ESO, BAT i CICLES. De fet, durant tota la setmana es duran a terme tota mena d’activitats relacions amb aquest motiu. A la biblioteca del centre hi haurà una selecció de llibres sobre dones emprenedores que des de fa dies es fan conèixer a les nostres xarxes socials. A la mateixa biblioteca es proposa un joc de coneixement de dones emprenedores a l’hora del pati del mateix dia 17. Durant tot el matí, diverses dones emprenedores del nostre territori vindran a fer xerrades sobre els seus projectes empresarials i la seva evolució professional.

L'Institut Baix Camp rep la Certificació de Qualitat del servei de Formació Professional en alternança dual que presten els centres a través de les empreses

VIAJES PARA TI INS BAIX CAMP 9 NOVEMBRE 2023La setmana passada el nostre centre va rebre, dins les Jornades de Qualitat i Millora contínua, la certificació de qualitat del servei de Formació Professional en alternança dual que presten els centres a través de les empreses de la mà de l'Exma Consellera d'Educació Sra Anna Simó. En aquest cas es tracta de l'empresa "Viajes para ti" de Reus que ha estat certificada en d’Excel·lència pel servei dual que presta en col·laboració amb l’INS Baix Camp.
L’FP en alternança dual contribueix a la millora de la Formació Professional en ser una modalitat reconeguda com experiència educativa professionalitzadora d’alt valor afegit, aconseguint que les empreses assoleixin el segell d’acreditació de qualitat en els nivells de Compromís, d’Assegurament o d’Excel·lència.  L’FP dual ha estat un element clau dins de la política de l’empresa on, any rere any, han anat impulsant i ampliant els seus esforços envers la formació professional. En aquest curs acadèmic l’empresa ha apostat per la recertificació de qualitat assolint el nivell d’excel·lència. Des de l’Institut Baix Camp volem agrair la seva dedicació i compromís amb el projecte de Formació Professional dual i amb la seva vinculació amb l’Institut. La vostra dedicació al projecte enriqueix la formació professional a la ciutat de Reus. Enhorabona!

L'Institut Baix Camp dins la Xarxa d'Igualtat de centres

baix campDijous passat, l'Institut Baix Camp va rebre el segell de la Xarxa de Centres per la Igualtat a la sala de plens de l'Ajuntament, en reconeixement del nostre treball en matèria de coeducació durant aquest curs. També vam tenir l'oportunitat de presentar els nous referents d'aquest curs, que són la Laura Izquierdo de 4 ESO A, el Denís Palau i la Helena Almeida de 4 ESO C. Ells duran a terme les tasques del projecte "Joves referents d'igualtat" en col·laboració amb Joventut de Reus. Aquest grup el constitueixen 3 joves de 4 ESO per formar part de la "Xarxa de Centres per la Igualtat", que segueixen una línia molt clara: lluitar per la visibilització i l'erradicació de les violències masclistes i lgbti+fòbiques des de l'adolescència. Els referents rebran formació en matèria de gèneres i violències per tal de dur a terme accions al nostre centre en forma de bones pràctiques. La Ciutat, Ajuntament de Reus

LOGO I FRASE