lloro20px blogIBC80px COLORb      assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

Alumnat de 4t d’ESO de l’INS Baix Camp participen en intercanvis amb França i Canadà

IMG 20200113 WA0013L’Institut Baix Camp, dins del seu objectiu de millorar la competència en llengües estrangeres i en aquest cas el francès del seu alumnat, participa en intercanvis amb països francòfons. Aquest mes dos alumnes de 4t d’ESO han marxat cap a França i el Québec per participar en dos d’aquests intercanvis per posar en pràctica de manera directa i significativa, l’aprenentatge del francès que han estat fent a l’Institut des de 1r d’ESO.

 Programa de Mobilitat Catalunya-Quebec

Aquest curs el nostre institut participa per tercer any consecutiu en el Programa d’intercanvi d’alumnes de sis mesos "Catalunya-Quebec" gestionat per la Subdirecció General de llengua i plurilingüisme del Servei de Llengües Estrangeres del Departament d’Ensenyament en col.laboració amb l’organisme del Quebec “Education Internationale”.

Premsa: Diari Més

Cristina Francesch de 4t ESO ha estat l'alumna seleccionada i per tant va arribar diumenge al Quebec on viura amb la seva familia quebequesa a Granby, a una hora de Montréal i assistirà a classes a l'École Sécondaire JHL amb la seva correspondante Lauralie Tanguay.

Aquest programa d’intercanvi te una durada de sis mesos acordada pels respectius centres ducatius (tres mesos per a l’alumnat quebequès i tres mesos per a l’alumnat català) que transcorrerà en dos periodes diferenciats: de setembre a desembre a Catalunya l’alumnat del Quebec segueix els estudis al nostre institut i viu amb la família amb qui se l’ha emparellat i de gener a abril, al Quebec , l’alumnat català segueix els estudis en una escola quebequesa i viu amb la família amb qui se l’emparella

L’institut Baix Camp ha estat seleccionat per participar en aquest projecte que te una continuïtat de 4 cursos escolars.

Aquest any participen 41 alumnes de 37 centres de secundaria catalans que fan una estada de 12 setmanes en una familia del Quebec amb diferents objectius: adaptar-se a una nova cultura, compartir la vida d’una altra família, integrar-se en una nova escola i anar a classe en una altra llengua

Programa Mobisudnord

Aquest curs per primera vegada el nostre institut participa en el Programa de Mobilitat Individual d’alumnes amb l’Académie de Grenoble adreçat a alumnes de secundària i que s’enmarca en el conveni de col.laboració signat entre el Departament d’Ensenyament i l’Academie de Grenoble.

WhatsApp Image 2020 01 15 at 16.17.38

Els ultims dos cursos els nostres alumnes seleccionats dins d'aquest programa han fet les seves estades a l'Académie de Montpellier.

El nostre alumne Nicolau Berengué ha estat seleccionat per participar en aquest intercanvi pel seu bon expedient acadèmic. Així va arribar ahir diumenge a Valence , regió Auvergne-Rhône-Alpes per fer una estada de 4 setmanes amb la familia del seu correspondant Théo Chene, alumne de 2nde Générale technologique. 

Assistiran a les classes de l'Institution Notre Dame de Valence i el Théo vindrà a Reus del 24 de febrer al 20 de març.

Durant les quatre setmanes d’estada, els alumnes s’integren en la família d’acollida i segueixen les classes en el mateix centre escolar que l’alumne aparellat amb la voluntat d'ampliar els seus coneixements de les llengües de l'intercanvi i d'adaptar-se en un nou entorn familiar.

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px