lloro20px blogIBC80px COLORb      coeducat assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones a l'Institut

Slide2El Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones,se celebra oficialment el 25 de novembre des del 1999, quan va ser aprovat per l'Assamblea General de les Nacions Unides. L'institut Baix Camp, que treballa com un dels eixos educatius principals el treball en valors, posa èmfasi en el treball de la coeducació i la igualtat de gènere. Per aquesta tasca, té una coordinadora de coeducació, la professora Rosa Pujol, que des de fa any impulsa i coordina moltes activitats de informació, conscienciació i educació que arriben a tota la comunitat educativa. En una data com aquesta, les activitats han estat múltiples i han arribat a tothom. Us en fem un recull:

ACCIÓ 1: El dimecres 25, hi haurà disponible a la sala de professorat llaços de color lila amb agulles per qui se’ls vulgui posar el 25 de novembre.

ACCIÓ 2: El departament de dibuix farà una decoració artística al tauler principal per commemorar el 25N.

ACCIÓ 3: El dia 25N, els Referents d'igualtat repartiran mascaretes als seus companys de 4rt amb el lema de la campanya #25N ATREVEIX-TE A PARLAR! 

Prevenim la Covid-19!

El curs ja està ben començat i tots coneixem les prevencions contra el Covid-19, però és important tenir-les sempre presents i que la rutina del dia a dia no les relaxi. Mantenim-nos alerta. Entre tots i totes ens en sortirem! 

Se celebra la XVIII Jornada de Qualitat amb una alta presència de representants de l'INS Baix Camp

El 12 de novembre ha tingut lloc la XVIII Jornada de Qualitat a l’Ensenyament.Jornada Qualitat

Des del 1998 el Departament d’Educació proporciona suport als centres educatius de Catalunya per tal de desplegar sistemes de gestió de la qualitat. L'objectiu és el d’afavorir la implementació de millores en la gestió, eficaces i eficients, que ajudin els centres a l'obtenció de resultats excel·lents en tots els seus processos, especialment els d’ensenyament i aprenentatge. El Departament d’Educació ha comptat amb l’Institut Baix Camp per sis ponències en aquesta jornada, fet que demostra la bona qualitat de les pràctiques dutes a terme al centre educatiu.

Les participacions a taules rodones dutes a terme per membres de l’Institut Baix Camp han estat:

 • La gestió dels indicadors i la presa de decisions en la revisió a càrrec de la direcció . Dolors Calabuig
 • La integració dels sistemes de gestió en els centres educatius: ISO 45001, 14001 i 9001. Ferran Borrell
 • La gestió del pla de comunicació del centre. Glòria Baldó
 • Garantia de Qualitat: Certificació del servei que presten les empreses a l'FP dual als centres. Òscar Òdena
 • Lean management aplicat a centres educatius. Jordi Sabaté
 • ActivaFP / InnovaFP: Exemples de formació híbrida ABP i Innovació. Neus-Agda Castellví i Jordi Cuesta

XERRADES SOBRE L'ÚS DE LES XARXES SOCIALS

IMG 20201111 120402 1Aquestes setmanes a l'INS Baix Camp estem rebent unes xerrades de SEXPREADING, amb la Carme del Casal de Joves de Reus. Està sent molt productiu, perquè ens transmeten valors d'igualtat de gènere, de confiança, de responsabilitat, i sobretot reflexionem sobre l'ús de les xarxes socials que en fem avui en dia. Segur que aquest taller frenarà el SEXPREADING d'aquí en endavant.
Si no coneixeu els nous conceptes:
 • SEXTING: pràctica sexual que consisteix en enviar de manera consentida fotos o vídeos amb contingut sexual sobre si mateix/a una altra persona
 • SEXPREADING: difondre fotos amb contingut sexual d’una altra persona sense el seu consentiment
 • SEXTORSIÓ: forma d’extorsió sexual en la qual una persona rep xantatge o amenaces perquè enviï una foto de si mateixa amb contingut sexual.

L’Institut Baix Camp, convidat per la Cambra de Reus, realitza una ponència per explicar l’FP Dual a les empreses

Cámara comercio facebook1

Avui dilluns 9 de novembre l’Institut Baix Camp, representat pels professors Òscar Òdena -coordinador FP Dual- i Pedro Caro -Cap del departament Administratiu-, ha estat convidat a realitzar una ponència a la Jornada Virtual gratuïta destinada a representants d’empreses per explicar les avantatges de la Formació Professional Dual. La Jornada ha satisfet els empresaris presents i s’ha donat a conèixer el projecte educatiu del nostre centre i el funcionament de l'FP Dual en els cicles formatius de les diferents famílies professionals que s'imparteixen a l'institut. Les empreses participants han pogut resoldre els dubtes que els han sorgit, aclarint aspectes sobre la remuneració de les pràctiques, el rol del tutor/a de l'empresa, els perfils de les vacants i el calendari i el nombre d'hores de pràctiques. Tant la Cambra com l'Institut s'han proposat repetir la reunió donat l'interès que ha despertat en el teixit empresarial de la comarca i l'èxit de la convocatòria. 

Magnífic aparador de tardor fet per l'alumnat de CFGM d'Activitats Comercials

WhatsApp Image 2020 11 06 at 13.52.13 3Ja tenim nou aparador fet per l'alumnat de CFGM d'Activitats Comercials 1 (alumnat dels grups de matí i tarda). El motiu de l'aparador és la tardor de rerefons, pero hi destaca la importància del petit comerç i del comerç de proximitat. Diversos comerços locals han participat en la donació del material per la creació d'aquest aparador i, com sempre, la creativitat inesgotable del professorat i l'alumnat d'aquest cicle és clau per tan bons resultats. Enhorabona a tots i totes!

 

 

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px