blogIBC80px COLORb        

Projectes nivell educatiu: ESO

GEOREFERENCIACIÓ


El projecte MHM és un projecte de Georeferenciació col·laborativa del Patrimoni (material i immaterial) recollit per l'alumnat de les escoles de Catalunya, amb la finalitat que pugui ésser consultat per la ciutadania des d'un dispositiu mòbil a travès duna APP específica.

L'APP, a diferència daltres aplicacions que obliga a conèixer la URL del mapa amb les georeferenciacions, permet a lusuari seleccionar i accedir, mitjançant filtres, a tots els escenaris/projectes que els seus creadors hagin publicat sense necessitat de conèixer prèviament la seva existència.

  

CINECLUB
Projecció d'una pel·lícula triada per l'alumnat i posterior debat sobre els aspectes més rellevants de la pel·lícula fomentant l'esperit crític de l'alumnat. 

 

 L’HORT ESCOLARAquest projecte consisteix en la construcció i desenvolupament d’un hort escolar al nostre centre. Aquesta activitat s’ofereix a tot l’alumnat de 1r ESO i integra els següents elements: Anàlisi del material, eines i instruments bàsics per treballar un hort / Anàlisi de l’estat de l’hort / Adobar l’hort i airejar el sòl / Comprar les plantes els bulbs o les llavors / Plantar i sembrar / Dur a terme tasques de manteniment / Collir/ Taller de cuina amb la collita.

 

 

 

INTERCANVI REUS-HAMBURG

 


El Departament de Castellà organitza un intercanvi duna setmana a la ciutat alemanya dHamburg. Es tracta duna sortida cultural amb l’objectiu de fomentar la competència lingüística i comunicativa amb d'altres estudiants de llengua castellana d'arreu del món. Els alumnes catalans conviuen una setmana amb les famílies alemanyes i a l’inrevés. Fruit daquest intercanvi és l’elaboració d'un seguit dactivitats presencials i no presencials, la confecció dun dossier de treball i duna revista, etc. amb la intenció de fomentar el treball interdisciplinari bilingüe, tant en grup com individualment.

 


APADRINEM EL NOSTRE PATRIMONIAquest projecte pretén fomentar el coneixement dels elements patrimonials monumentals, històrics, artístics, culturals o naturals, de l’entorn amb una actitud participativa de la comunitat escolar. El nostre institut ha decidit apadrinar el Refugi Antiaeri de la Patacada per la proximitat al nostre centre, però, sobretot, per l’interès del Departament de Ciències Socials per difondre la història local i el coneixement del patrimoni de Reus.

 

 

MANGAFANS


Aquest projecte ofereix al nostre alumnat l'aprenentage de tècniques per a millora les seves habilitats a l'hora de d'elaborar dibuixos de la modalitat "manga". Els tallers es realitzen dijous i divendres a l'hora del pati a l'aula DI113.


GEESE / KBIP

Aquest projecte suposa una col·laboració internacional entre comunitats educatives d’arreu del món que estudien un tema en comú cada any i sobre el qual realitzen una recerca conjunta compartint problemes i solucions. L’alumnat participant exposa, utilitzant l’anglès com a llengua vehicular, de manera escrita els seus coneixements en una plataforma virtual i de manera verbal en unes videoconferències amb escoles de Canadà, Hong Kong i els Estats Units.

 

CORAL VIULAVEU


Aquest projecte ofereix al nostre alumnat la pràctica del cant coral a una i dues veus, mixtes amb una variada tipologia de repertori a través d’una activitat extraescolar que permet a l’alumnat endinsar-se en el procés de creació d'un concert i desenvolupar esperit crític en l'escolta i producció musical. Amb més de 35 membres, la coral ViulaVeu en regala moments inoblidables.INTERCANVI AMB NÎMES

El Seminari de Francès organitza una sortida de 4 dies a les ciutats franceses de Nîmes i Arles amb l’alumnat de 3r ESO, qui té l’oportunitat de conviure durant uns dies a casa de les famílies franceses que els acolleixen. Els alumnes participants, després de realitzar el viatge preparen un dossier que inclourà totes les activitats que s’han fet a França així com la recerca d’informació sobre la ciutat, el transport, l’allotjament, les visites, etc. Unes mesos més tards, són les nostres famílies les que acolleixen l’alumnat francés.PROJECTE INTERDISCIPLINAR DIVERSITATAquest projecte engloba als 4 grups de diversitat del centre. La particularitat d’aquest estudi és que utilitza i incorpora l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en els procés d’ensenyament- aprenentatge utilitzant una metodologia de treball per projectes que permet elaborar un currículum paral·lel en el qual es treballen totes les matèries d’ESO entorn d’un tema comú, enguany, les fruites i verdures.Cada professor, dins la seva àrea, tria els objectius i els continguts a cada curs que millor s’adaptin al tema comú proposat. L’any passat el nostre centre va recollir el 3r premi Baldiri Reixac gràcies a aquest projecte.

 

 

CONTRACTES DIDÀCTICSAquest és el quart any que oferim la possibilitat dels contractes d’aprenentatge a l’alumnat ESO. El contracte d’aprenentatge o didàctic és una eina que permet perfilar, mitjançant un aprenentatge supervisat, quines activitats i quins resultats ha d’obtenir un/a alumne/a en un termini de temps concret. Consisteix en un acord que vincula l’ alumne/a, la seva família i el coordinador/a ESO del centre. Aquest últim/a assumeix el compromís d’efectuar un seguiment dels progressos de l’estudiant durant un termini de temps determinat.
MUSICAL 4t ESODurant un curs escolar, es treballen tots els aspectes relacionats amb l’elaboració d’una obra de teatre musical. Es tracta d’un crèdit d’una hora setmanal adreçat a alumnes de 4t d’ESO on treballen tots els aspectes relacionats amb l’elaboració d’una obra de teatre música des de tots els punts de vista que una activitat com aquesta comporta: treball de comprensió, expressió, vocalització i dramatització d’un text i treball de cançons i elaboració de coreografies i balls. El resultat de tot plegat s’ha pogut veure durant tres cursos consecutius en una representació en directe al Teatre Bartrina de Reus a final de cada curs. Enguany l’alumnat representarà “Mar i Cel”.
AGENDA ESCOLAR ONLINE

Tots els grups ESO del nostre centre disposen d’un calendari online actualitzat diàriament on poden consultar els deures i les proves que cada grup té.  Cadascun d’aquests calendaris són actualizats diàriament per un alumne/a de cada grup-classe responsable d’afegir tota la informació necessària i es poden consultar des de qualsevol lloc sempre que es disposi de connexió a internet.