blogIBC80px COLORb        

Projectes de centre

AULES NETES I EDUCADESAquest projecte pretén millorar la convivència en el centre tot afavorint la cooperació de l’ alumnat en el manteniment de l’ordre en les aules amb la conseqüent reducció de desperfectes en el material escolar. Es tracta de millorar l’ambient  del  centre a través del manteniment de l’ordre i la netedat a les aules. A més, enguany  els grups partipipants reben una puntuació de més en funció dels hàbits generals del grup. Al final de cada trimestre hi ha un premi (sortida lúdica subvencionada per l’AMPA) per al grup/classe guanyador. 


DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El nostre centre dissenya tota un sèrie d’activitats en les que participa l’alumnat de les diverses etapes educatives que oferim a l’institut. Les activitats estan encaminades a educar tot l’alumnat amb l’objectiu d’equiparar les oportunitats entre nois i noies,  respectant-ne  les llibertats fonamentals i el dret a no rebre un tracte discriminatori en cap situació.

 

MARATÓ

Cada any el nostre centre organitza una campanya de sensibilització sobre les malalties que tracta la Marató de TV3.  En primer lloc, l’alumnat de BATX, Cicles i 4t ESO rep unes xerrades programades per la mateixa organització de la Marató. A més, tota la comunitat educativa (alumnat, ex-alumnat, professorat, famílies...) del nostre centre participa fora de l’horari lectiu  en una caminada fins a l’ermita de Castellvell per tal de recaptar fons i fer una aportació econòmica a la Marató.

 

REGALA’M UNA POESIA

Aquest projecte consisteix en dues activitats que duem a terme el dia mundial de la poesia. D'una banda, es guarneix la sala de professors/es com si es tractés d’un aperitiu, però en aquest cas els aliments són poemes. Tota la sala s’omple de plats amb un munt de còpies de diversos poemes seleccionats. Tothom pot agafar un poema i emportar-se’l per a un mateix o regalar-lo.

D'altra banda, el professorat de llengua catalana durant unes setmanes porten poemes a les seves classes i els alumnes trien els que volen recitar el dia assenyalat. Un cop triats els poemes, els/les alumnes,  sempre de manera voluntària, visiten les altres classes i reciten els poemes seleccionats.

 

REVISTA

La revista Al lloro! pretén  recollir tots els aspectes  de la vida interna de l’institut , tant els que afecten el professorat i l’alumnat com aquells que poden interessar a les famílies, és a dir, una ullada a la vida interior , però sense oblidar el context de ciutat i país en què vivim. Els protagonistes principals són els/les  alumnes de tots els nivells que s’imparteixen al centre  i els destinataris són tots els membres de la comunitat educativa de l’institut.