facebook  Instagram  TikTokpetita       lloro20px blogIBC80px COLORb      coeducat robotica assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones a l'Institut

Slide2El Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones,se celebra oficialment el 25 de novembre des del 1999, quan va ser aprovat per l'Assamblea General de les Nacions Unides. L'institut Baix Camp, que treballa com un dels eixos educatius principals el treball en valors, posa èmfasi en el treball de la coeducació i la igualtat de gènere. Per aquesta tasca, té una coordinadora de coeducació, la professora Rosa Pujol, que des de fa any impulsa i coordina moltes activitats de informació, conscienciació i educació que arriben a tota la comunitat educativa. En una data com aquesta, les activitats han estat múltiples i han arribat a tothom. Us en fem un recull:

ACCIÓ 1: El dimecres 25, hi haurà disponible a la sala de professorat llaços de color lila amb agulles per qui se’ls vulgui posar el 25 de novembre.

ACCIÓ 2: El departament de dibuix farà una decoració artística al tauler principal per commemorar el 25N.

ACCIÓ 3: El dia 25N, els Referents d'igualtat repartiran mascaretes als seus companys de 4rt amb el lema de la campanya #25N ATREVEIX-TE A PARLAR! 

Unes mascaretes que s'han fet especialment per aquest dia des de l'Ajuntament de Reus.

ACCIÓ 4: Campanya “diposita aquí el teu masclisme” que són unes enganxines de l'Institut Català de les Dones per enganxar a les papereres del pati.

ACCIÓ 5: Gravació d'un vídeo de tik tok responent preguntes de la temàtica del 25N, en el qual hauran de respondre unes preguntes que tenen a veure amb la violència masclista fent un joc amb els dits i un segon vídeo de difusió de la campanya del 25N amb les mascaretes. La gravació dels 2 vídeos es fa el dimecres 18 de novembre a les 16:30h.

ACCIÓ 6: Realitzar sessió de tutoria proposada pel 25N amb activitats i dinàmiques sobre la temàtica.

ACCIÓ 7:

Decoració de l’aparador junt amb el projecte de comerç solidari local amb l’exposició de 2 obres contra la violència masclista.

ACCIÓ 8:

Nou racó de coeducació a la web del centre. COEDUCA’T

OPCIONAL:

Visitar de forma lliure l’exposició del casal de dones HJRAS. Concertant cita prèvia amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (del 6 al 27 de novembre)

OPCIONAL:

sumant-nos a l' iniciativa del comerç Solidari de

Reus #aparadorscontralaviolenciamasclista.

70 comerços i 70

artistes han fet una obra pel 25N. Són 70 mirades per reflexionar. Es pot seguir el mapa que està penjat al C/ St Llorenç, 1 i fer el recorregut. També es pot seguir el mapa pel QR.

OPCIONAL: Visitar l’exposició ajornada per la Covid organitzada per l’IBC i l’Ins Gaudí:

Els instituts Baix Camp i Gaudí de Reus firmen un conveni de col·laboració amb la unió de Botiguers per promoure el coneixement de dones cèlebres de Reus Coincidint amb el dia internacional de la Dona

En aquest projecte han estudiat 15 reusenques que han estat importants tant per la ciutat com per al país

Els alumnes del cicle formatiu de grau superior de gestió de vendes i espais comercials de l’institut Baix Camp i del cicle formatiu de grau superior d'igualtat de gènere de l’institut gaudir han dut a terme un projecte amb col·laboració amb la unió de botiguers de Reus per promou reconeixement de 15 reusenques que per diversos motius han estat cabdals en la nostra ciutat o a tot el país. En grups mixtes dels dos centres han realitzat infografies on expliquen aspectes i moments importants de les dones escollides.

I les dones escollides han estat importants per a la ciutat o bé per al país al llarg de la història com ara la primera esquiadora de l’Estat Espanyol o la primera castellera. També hi són presents dones que encara estan en actiu, ara l’escultura Mercè Bessó o la il·lustradora Laia Arriols.

 

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px