lloro20px blogIBC80px COLORb      coeducat assesorament 60px
 • DSC 2807
 • DSC 2864
 • E.F
 • DSC 2714
 • DSC 2723
 • DSC 2725
 • DSC 2761
 • DSC 2774
 • DSC 2793
 • DSC 2798
 • DSC 2805
 • DSC 2751

L'Institut Baix Camp de Reus aposta per la mobilitat internacional en llengua francesa

L’institut Baix Camp ha estat seleccionat per participar en el Programa de Mobilitat Catalunya-Quebec, un intercanvi entre alumnat català i quebequès que impulsa la Generalitat de Catalunya. En aquest primer curs dels 4 que durarà, una alumna quebequesa estudiarà a les aules de l’institut Baix Camp durant tres mesos i viurà a casa de l’alumna que posteriorment passarà tres mesos també estudiant al Quebec.

 

IMG 20170910 WA0006

Reus Digital

La Ciutat (Diari digital)

Més Digital

 

L’institut Baix Camp ha rebut l’alumna del Quebec, Anne Blanchette de l’escola Jean-Jacques-Bertrand de Farnham que va arribar el 10 de setembre i serà a Reus fins el 2 de desembre. L’acull la família de Júlia Montoya, alumna de 4t d’ESO que marxarà el 13 de gener al Quebec i tornarà el 8 d’abril.

Aquest any participen 33 alumnes del Quebec i 33 alumnes catalans que fan una estada de 12 setmanes en una família del Quebec amb diferents objectius: adaptar-se a una nova cultura, compartir la vida d’una altra família, integrar-se en una nova escola i anar a classe en una altra llengua.

IMG 20170911 WA0045

Erasmus +

Alhora, aquesta setmana arriben també 8 alumnes francesos de Sallanches a Reus de 17 a 20 anys de la MFR Le Belvedère de Sallanches (regió Rhône-Alpes) del Bac Professionel faran una estada de pràctiques a l’empresa de 3 setmanes, del 18 de setembre al 6 d’octubre dins del projecte Erasmus+ en el que participa l’Institut Baix Camp.

Els joves francesos treballaran en diferents empreses de la ciutat com Forn Sistaré, Llibreria Galatea, Oficina de Turisme , Esports Gené Capdevila, etc. S’allotjaran en famílies d’alumnes del Baix Camp, entre les quals, els alumnes de Batxibac que van fer les practiques a l’empresa a Sallanches al mes de juny passat.

També participaran de la vida cultural i social de Reus, com les festes de la Misericòrdia, i d’altres activitats previstes per les famílies com un pic-nic a la Llosa i trobades a l’institut amb alumnat català.

I al gener arribaran els alumnes del Programa Mobisudnord

Al mes de gener un total de 19 alumnes de Montpeller arribaran a Catalunya per participar al programa Mobisudnord, programa de Mobilitat Individual d’alumnes amb l’Académie de Montpellier que va adreçat a alumnes de secundària i s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Ensenyament i l’Academie de Montpellier.

Un alumne de 2nde Générale et technologique d’un institut de Montpeller farà una estada de 4 setmanes a l’Institut Baix Camp de Reus, del 20 de novembre de 2017 al 15 de desembre de 2017. Com ha resultat del procés d’aparellament, el nostre alumne de 4t d’ESO Jaume Salvat de 4t d’ESO ha estat seleccionat per anar a Montpeller del 8 de gener al 2 de febrer de 2018.

El Batxibac s’arrela a la ciutat de Reus

L’Institut Baix Camp ha estat seleccionat per participar en aquests programes de Mobilitat Internacional ja que ofereix des de fa tres cursos els estudis de Batxibac, la doble titulació de batxillerat català i francès que permet als estudiants realitzar estudis superiors en universitats franceses. A més d’oferir un doble títol de batxillerat i un alt nivell d’idiomes amb la possibilitat de cursar també l’anglès de nivell B1-B2 al mateix centre.

S’ha de remarcar que el nombre d’alumnes inscrits en la modalitat de Batxibac ha augmentat en el nostre centre cada any així com el nombre d’alumnes que es presenten als exàmens del DELF scolaire. Obtenint en els dos casos uns magnífics resultats.

Així mateix com a resultat de totes les accions d’impuls al francès alumnes de Batxibac del nostre centre han aconseguit els primers premis en el concurs de literatura Mots Passants organitzat per l’UAB.

fsi mecd 2016DE 3l vermell 360px